Velkommen til Strømsø

Strømsø er en historisk bydel som fikk sin første bebyggelse allerede på 1600-tallet. Bydelen har i dag mange av Drammens eldste og vernede bygninger. De siste årene har det pågått en voldsom utvikling med mange nye boliger og næringslokaler på Strømsø, og mange nye planer er på tegnestadiet.

Strømsø ligger på sørsiden av Drammenselva og det er kort vei til populære turområder som Elvepromenaden og Fjordparken. På denne siden av elva finner du også populære Drammensbadet som med sine ni basseng er et av landets største badeanlegg. Bydelen er også hjemsted for Marienlyst Stadion og Drammenshallen som gjennom året byr på mange store og små sportsbegivenheter.

Livet i Deciliteren

Deciliteren borettslag byr på en enklere hverdag i en spennende og urban del av Drammen. Her slipper du å sette deg i bilen for å komme deg til butikken, eller for å hente eller levere barn i barnehage.

Kort vei til elv og skog

For de som bor på Strømsø er Strømsåsen et naturlig turmål. Skogområdet har et variert og familievennlig terreng, med flotte skiløper i vinterhalvåret. I dette turområdet finner du også Blektjern som er et populært badevann om sommeren, og Haukåstoppen som byr på fantastisk utsikt utover Drammen og Drammensfjorden.

Rett ved Deciliteren finner du også Gyldenløve Kajakklubb som holder til i Cappelens Store Sjøbod. Her er det gode fasiliteter og enkelt å sette ut egen kajakk på drammenselva. Det er også mulig å leie kajakk eller melde seg på kurs for å oppleve magien ved å gli lydløst gjennom vannet.

Alt du trenger i hverdagen

Innenfor en radius på 400 meter finner du alt du trenger i hverdagen. Strømsø Torg og Tollbugaten byr på et rikholdig utvalg av kafeer og restauranter. Mens Strømsø Senter som er bydelens nærsenter har en variert butikkmiks med blant annet en stor dagligvareforretning, bokhandel og apotek. I umiddelbar nærhet finner du også to av byens hoteller hvor man kan kjøpe en frokostbillett når man har tid til å nyte en ekte hotellfrokost.
I tillegg er det kort vei til skoler og barnehager. Her får du alt du trenger i hverdagen innen gangavstand.

Drammen stasjon ligger under 500 meter fra Deciliteren. Her går det tog mot Oslo opptil seks ganger i timen, og dette er også Flytogets endestasjon. Stasjonen har også god forbindelse til Kongsberg og Vestfoldbanen. Rett ved Drammen stasjon finner du dessuten Drammen busstasjon som betjenes av de fleste av byens by- og lokalruter.

Fra Deciliteren er det også enkelt å komme seg frem med sykkel til mange av de omkringliggende bydelene.

Historiske høydepunkt på Strømsø

1667
1866
1872
1924
1936
1978
2024

1667

Strømsø kirke ble innviet. Kirken ble bygget etter initiativ av generaltollforvalter Daniel Knoff, slik at folk skulle slippe å måtte ro over elven for å komme til kirke på Bragernes. Knoff er av mange betraktet som Strømsøs grunnlegger.
1667

1866

Drammen stasjon ble åpnet da Randsfjordbanen ble tatt i bruk. Her møtes Drammenbanen som går nordover til Oslo, Vestfoldbanen som går sydover, og Sørlandsbanen som går vestover.

1866

1872

Den første jernbanebrua over Drammenselva ble bygget og det oppstod en bukt mellom land og jernbanespor. Denne bukta fikk på folkemunne navnet Deciliteren. I 1954 ble bukta fylt med sand, og ble til Doktor Hansteinsgate. Vi syns det er viktig å bevare et lokalt stedsnavn, og derfor har vi valgt å kalle dette boligprosjektet «Deciliteren», med c, på samme måte som det ble skrevet når bukta eksisterte.

1872

1924

Marienlyst Stadion, også kalt «Gamle Gress» ble åpnet. Den er ett av flere idrettsanlegg som ligger på friluftsområdet Marienlyst. Siden 1967 har stadion vært hjemmebane for Strømsgodset.

1924

1936

Drammens andre bybru ble åpnet av daværende statsminister Johan Nygaardsvold. Brua ble revet i 2022 og ny bru er forventet å stå ferdig i 2025.

1936

1978

Drammenshallen stod ferdig, og i mange år var det landets viktigste og største konsertarena. Den siste store konserten var med Iron Maiden i 1990, men i årene mellom var artister som Bon Jovi, Paul McCartney, Elton John, AC/DC, Boney M, Queen, Sting, Dire Straits og The Clash innom.

1978

2024

Vi lanserer «Deciliteren». Et spennende boligprosjekt med en arkitektur som er tilpasset bygningene rundt og som viderefører et gammelt stedsnavn.

2024

Oppfyll boligdrømmen i Deciliteren